#MeToo

#MeToo, over seks, macht en verandering

Je kunt het #MeToo boek bij ons bestellen voor € 20 + € 2,50 verzendkosten.
Je kunt afspraken maken voor adviezen, lezingen en trainingen over seksueel grensoverschrijdend gedrag.
E-mail: info@traininginbalans.nl. Telefoon: 06-24694704

Agenda:

20 juni: lezing VSPA, Universiteit van Amsterdam

2 oktober: lezing VSPVU congres, Vrije Universiteit Amsterdam

10 oktober: lezing de Graancirkel, Steenwijk

Doe mee aan een klein zelfonderzoek op deze pagina

Elles van Velzen: Gefeliciteerd!! Jullie mogen heel trots zijn op jullie prestatie. Het is een integer boek geworden vanuit meerdere zienswijzen. Vind het een eer dat ik een kleine bijdrage heb mogen leveren. Keep up the good work!

(Meer recensies verderop op deze pagina)

#MeToo heeft een storm van verhalen losgemaakt over seksueel grensoverschrijdend gedrag. De sociale media verbinden vrouwen met elkaar in hun strijd tegen een geseksualiseerde maatschappij. Er is een nieuwe roep om gelijkheid, die veel verder gaat dan het aanklagen van mannen die misbruik pleegden.

In het nieuwe boek van Jan den Boer en Caroline van Wijngaarden vertellen vrouwen over de enorme invloed die seksueel ongewenst gedrag op hun leven heeft, zeker als het ook nog ontkend wordt. Maar ook hoe ze nu de kracht vinden om te vechten voor een wereld waarin ze niet meer behandeld worden als seksobject. Sommige mannen blijven ontkennen, maar er zijn gelukkig ook mannen die diep doorvoelen dat vrouwen ook recht hebben op een veilige wereld. En dat dit begint bij hun eigen gedrag.

In dit boek staan #MeToo verhalen die je raken. Maar ook verhalen die hoop geven. Veel betrokkenen willen geen strijd tussen dader en slachtoffer, maar elkaar ontmoeten in een echt gesprek.

Dit boek maakt zichtbaar dat #MeToo onderdeel is van een revolutionaire verandering in onze samenleving. Een verandering van egoïstisch elkaar ‘gebruiken’ naar gelijkwaardigheid. Waarin vrouwen zich niet meer aanpassen aan de cultuur van mannen, maar mannen en vrouwen leren op elkaar af te stemmen. Dat leren we niet alleen door afspraken, maar ook door samen oefenen, gebaseerd op de nieuwste inzichten in de werking van ons brein. Van #MeToo (Margriet, 7 april 2018)naar #WeToo.

Jan den Boer en Caroline van Wijngaarden geven al lange tijd succesvol trainingen en therapie op het gebied van verlangen, grenzen en seksualiteit. Zij zijn in Nederland een van de bekendste trainers op dit gebied. Jan schreef hierover een aantal succesvolle boeken (onder meer Het is tijd voor een liefdesrevolutie) en vele artikelen.

Artikelen en recensies:

Vaak misbruik tantrabeunhazen (Volkskrant, 17 april 2018)

De 13e stap. Van sexy flirt naar strafbaar feit (Lef, april 2018)

Linda Online april 2018: ‘Raak jezelf aan om te leren wat prettig is’

Margriet, 7 april 2018: #TimesUp: na de #MeToo-discussie

Boost your heart, Boekrecensie #MeToo

Only by me, Boekrecensie #MeToo

Plus een Beetje, Boekrecensie @MeToo

Hulpverlening na misbruik, Boekrecensie @MeToo

Paravisie april 2018: Van #MeToo naar #WeToo

Cobouw 14 maart: Roep om fundamentele cultuurverandering ook in de bouw

Fonkonline 13 maart: Eerste boek over #metoo verschenen

Gezondheidenco, 7 maart: Om #metoo te voorkomen moeten we zelf aan de slag gaan

BewustZijnOnline: #MeToo is een vraag om een fundamenteel andere visie op seks

Koorddanser 28 februari: Metoo van misbruik naar gelijkwaardigheid

Regio Online 27 februari: Niet praten over #MeToo, maar trainen!

Blije boekenwurm 20 februari 2018: Blije boekenwurm 20 februari 2018 

Recensies:

Bol.com recensie, H. Kok
In deel één wordt een helder overzicht geschetst van het ontstaan van de #MeToo-beweging en de maatschappelijke discussies die daarover zijn ontstaan, onder andere in de (sociale) media. In deel twee stellen ze dat gedragsverandering niet ontstaat door een rationele beslissing – onder andere gebaseerd op theorie van wetenschappers als Dick Swaab – maar in het oefenen in empathie: gevoel voor jezelf en de ander. De #MeToo zou daarmee uit de loopgraven komen en de noodzakelijke culturele revolutie kunnen bewerkstelligen.

Bol.com recensie:*****Anna, 24 februari 2018
Integer genuanceerd boek dat verschillende kanten belicht. Belangrijk boek en aanrader voor iedereen.

Bol.com recensie:***** PMSchouten, 19 februari 2018
Expert vision en uitweg uit de discussie rond #MeToo.
#MeToo is gebaseerd op jarenlange relevante ervaring en recent onderzoek van de auteurs. Het is een integer boek, de naming and shaming voorbij, dat je kan raken op vele onvermoede aspecten van #MeToo.

Ivonne Meeuwsen en Agnes van der Graaf, hulpverleningnaseksueelmisbruik.nl
De auteurs bieden een uitweg uit de opgeklopte, geseksualiseerde maatschappij waarin seks ‘moet’, maar tegelijk weinig bevredigend is. Ze openen de deur naar een authentieke, respectvolle benadering van het thema seksualiteit en intimiteit. Het boek is voor iedereen die op zoek is naar een manier om zijn of haar weg te vinden in een wereld die de seksualisering beu is. Met name de oefeningen zijn simpel en voor iedereen toe te passen. Het is een goed boek voor iedereen die kiest voor verbinding.

Yvonne Vogels, Only by me:
Mijn conclusie over dit boek is dat het een goed naslagwerk is in het onderzoek naar #MeToo. Het kan een goede discussie opleveren waar eenieder veel aan kan hebben. Als je interesse gewekt is een van de trainingen te gaan volgen die Jan en Caroline aanraden te doen.

Irene, wijtestenhet.nl
Dit boek zorgt er voor dat de #MeToo discussie op een andere manier gevoerd wordt. Niet alleen benoemen wie slachtoffer en wie dader is. Maar juist ook het zoeken naar oplossingen om dit soort problemen te voorkomen.

Annelies, boostyourhealth.nl:
Ja, een absolute aanrader! Het boek is confronterend, maar tegelijkertijd zet het je met beide benen op de grond. Het houd je een spiegel voor, laat je nadenken over jezelf en over hoe jij in relatie staat met de ander.

Marije Strobos in Plus een Beetje:
Hoewel ik het een verschrikkelijk onderwerp vind, vond ik het boek een verademing op dit zware onderwerp. Het belicht heel veel verschillende kanten van deze beweging en geeft inzicht hoe wij als maatschappij kunnen veranderen en ervoor kunnen zorgen dat de scheve verhouding tussen man en vrouw worden recht getrokken.

Object of mens?

De afbeelding hieronder heeft in een beeld de essentie weer van ons boek: wanneer zie je de ander als object voor je eigen behoefte en wanneer maak je echt contact met de ander als mens.