#MeToo

#MeToo, over seks, macht en verandering

Je kunt dit #MeToo boek bij ons bestellen voor € 20 + € 2,50 verzendkosten.
Je kunt afspraken maken voor adviezen, lezingen en trainingen over seksueel grensoverschrijdend gedrag.
E-mail: info@traininginbalans.nl. Telefoon: 06-24694704

Elles van Velzen: Gefeliciteerd!! Jullie mogen heel trots zijn op jullie prestatie. Het is een integer boek geworden vanuit meerdere zienswijzen. Vind het een eer dat ik een kleine bijdrage heb mogen leveren. Keep up the good work!

#MeToo heeft een storm van verhalen losgemaakt over seksueel grensoverschrijdend gedrag. De sociale media verbinden vrouwen met elkaar in hun strijd tegen een geseksualiseerde maatschappij. Er is een nieuwe roep om gelijkheid, die veel verder gaat dan het aanklagen van mannen die misbruik pleegden.

In het nieuwe boek van Jan den Boer en Caroline van Wijngaarden vertellen vrouwen over de enorme invloed die seksueel ongewenst gedrag op hun leven heeft, zeker als het ook nog ontkend wordt. Maar ook hoe ze nu de kracht vinden om te vechten voor een wereld waarin ze niet meer behandeld worden als seksobject. Sommige mannen blijven ontkennen, maar er zijn gelukkig ook mannen die diep doorvoelen dat vrouwen ook recht hebben op een veilige wereld. En dat dit begint bij hun eigen gedrag.

In dit boek staan #MeToo verhalen die je raken. Maar ook verhalen die hoop geven. Veel betrokkenen willen geen strijd tussen dader en slachtoffer, maar elkaar ontmoeten in een echt gesprek.

Dit boek maakt zichtbaar dat #MeToo onderdeel is van een revolutionaire verandering in onze samenleving. Een verandering van egoïstisch elkaar ‘gebruiken’ naar gelijkwaardigheid. Waarin vrouwen zich niet meer aanpassen aan de cultuur van mannen, maar mannen en vrouwen leren op elkaar af te stemmen. Dat leren we niet alleen door afspraken, maar ook door samen oefenen, gebaseerd op de nieuwste inzichten in de werking van ons brein. Van #MeToo naar #WeToo.

Jan den Boer en Caroline van Wijngaarden geven al lange tijd succesvol trainingen en therapie op het gebied van verlangen, grenzen en seksualiteit. Zij zijn in Nederland een van de bekendste trainers op dit gebied. Jan schreef hierover een aantal succesvolle boeken (onder meer Het is tijd voor een liefdesrevolutie) en vele artikelen.

Peter Schouten: Van harte gefeliciteerd, een boek dat tot dieper inzicht leidt en me geraakt heeft op vele onvermoedde aspecten van #MeToo.

Doe mee aan een klein zelfonderzoek op deze pagina

De afbeelding hieronder heeft in een beeld de essentie weer van ons boek: wanneer zie je de ander als object voor je eigen behoefte en wanneer maak je echt contact met de ander als mens.